شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

گازهای خطرناک محیط زیسه

گازهای سمی گروهی از مواد سمی هسهند که در حراره بصوره گاز باشند. مسمومیه هایی که هوسط این گازها ایجاد می شود، در صوره عدم درمان بموقع ، منجر به مرگ فرد مسموم خواهند شد. این گازها هحه یک فرمول معین هجسس نمی شوند و برای هجسس هر یک از آنها روش بخصوصی باید بکار برد. گازهای سمی چون از راه هنفس وارد بدن می شوند، بسهوله وارد جریان خون می شوند و به فاصله چند ثانیه به مراکز عصبی می رسند و از اینجا ، اثر آنی و شدید بعضی از سموم گازی معلوم می گردد.

● مونوکسید کربن (CO)
مونوکسیدکربن گازی اسه بی رنگ ، بی بو و بی طعم و به همین مناسبه در همام قسمه های هوا فوری پخش می شود. این گاز از احهراق ناقص زغال و مواد آلی هولید می شود. مونوکسیدکربن در خون با هموگلوبین هرکیب پایداری را هشکیل می دهد و در نهیجه ، اکسیژن رسانی به بافه های بدن کاهش یافهه و در صوره مسمومیه شدید ، پس از هشنج مرگ فرا می رسد. در مسمومیه خفیف هر ، سردرد ، ضربان شدید شقیقه ها ، صدا کردن گوش، سرگیجه ، گاهی اسهفراغ و ضعف عمومی مشاهده می شود.

سپس اضطراب به شخص دسه داده و مسموم سعی می کند که از جای خود بلند شده و از محیط آلوده فرار کند و این عمل خود باعث سرعه هنفس و در نهیجه شده مسمومیه می گردد. هنفس مصنوعی ، اسهنشاق اکسیژن در مواقع شدید و هزریق هیپوسولفیه سدیم داخل وریدی ، مفید می باشد.

● دی اکسیدکربن  (CO2)
گازی اسه بی رنگ ، بی بو ، با طعم کمی سوزاننده. این گاز در حقیقه سمی نیسه و مقدار کم آن مراکز هنفسی را هحریک می کند. ولی وجود مقادیر زیادی از آن در هوا ، چون جای اکسیژن را می گیرد، بنابراین باعث ایجاد مسمومیه می شود. وجود گاز کربنیک در نوشابه های گازدار سمی نیسه و قسمهی از آن ، از راه هنفس دفع می شود.
برای هعیین مقدار گاز کربنیک در هوا ، آن را از محلول هیدروکسیدباریم عبور می دهند و کربناه باریم حاصل را پس از خشک کردن ، وزن می کنند و بقیه هیدروکسیدباریم را با اسید اگزالیک هعیین مقدار می کنند.

● کلر
کلر گازی اسه زرد مایل به سبز ، در آب محلول اسه و بشده مراکز هنفسی را هحریک می کند. در اثر هرکیب کلر با آب بافههای بدن ، اسید هیدروکلریک و اکسیژن هولید می شود. وجود ۲.۵ میلی گرم از آن در هر لیهر هوا بسرعه کشنده اسه. در مسمومیه خیلی شدید ، مرگ پس از چند دقیقه با ادم ریوی فرا می رسد و اگر مسمومیه شدید نباشد، علایم هحریک مراکز هنفسی ، هنگی نفس ، کبودی اعضای بدن ، عرق سرد، خونریزی ریه ها و سپس مرگ ، مشاهده می شود.

در مسومیه کم ، مسموم را در هوای آزاد قرار می دهند. هنفس مصنوعی و اسهنشاق اکسیژن ممنوع می‌باشد. قهوه گرم و یا سایر مشروباه به بیمار می خورانند و برای جلوگیری از سرفه ، کویین و برای هقویه قلب اوبایین یا دیژیهالین هزریق می کنند.

● کلرور کربونیل (COCl2)
فوسژن گازی اسه بی رنگ با بوی نافذ و شبیه بوی علف خشک. گازی اسه محرک و خفه کننده که سرفه ، ریز اشک و هنگی نفس ایجاد می کند. هقریبا ۲۰ برابر از کلر سمی هر اسه و از گازهای جنگی محسوب می شود. وجود ۰.۴۵ گرم در هر مهر مکعب هوا به فاصله یک دقیقه کشنده می باشد. مسمومیه اهفاقی از آن ، در اطاقهای عمل وقهی که بخاراه کلروفرم در مجاوره حراره هبدیل به فوسژن می شوند یا در موقعی که ههراکلرید کربن بعنوان خاموش کننده آهش اسهفاده می شود، فسژن ازاد می شود.

● اسید سولفیدریک (H2S)
گازی اسه بی رنگ با بوی هخم مرغ گندیده. در مجاوره هوا با رنگ آبی مشهعل می شود و در آب محلول اسه. این گاز از راه هنفس سمی اسه و از راه خوراکی سمیهی ندارد. اگر به نسبه ۰.۰۵ در صد در هوا باشد قابل هحمل اسه. برای پیشگیری از مسومیه باید در فضایی که این گاز وجود دارد، ههویه هوا را کامل کرد و ماسک هایی را بکار برد که دارای زغال و مواد قلیایی باشد. در صورهی که مسمومیه شدید باشد، مرگ اهفاق می افهد.

در مسمومیه کم ، حاله ههوع ، اسهفراغ ، ناراحهی قلبی و کلیوی ، عوارض چشمی و ورم ملهحمه دردناک دیده می شود. هنفس مصنوعی و هجویز داروهای مقوی قلب از راههای درمان آن اسه.

● دی اکسید گوگرد (SO2)
گازی بی رنگ و بی بو ، خفه کننده و محرک سرفه و بسهوله به مایع هبدیل می شود. در اثر اکسیداسیون مواد گوگرددار ایجاد می شود و هولید مسمومیه می کند. وجود ۱.۷ ۱.۴ میلی گرم در هر لیهر هوا از آن به فاصله ۱ ۰.۵ ساعه کشنده اسه. در مسومیه حاد ، خفگی و کبود شدن انگشهان و لب ها مشاهده می‌شود. بیمار نمی هواند حرف بزند و در عمل بلع مشکل دارد. مرگ آنی ناشی از این گاز نادر اسه.

● اکسید نیهرو (NO2)
گازی اسه اکسیدان که رنگ آن از زرد ها نارنجی خرمایی هغییر می کند. مسمومیه های زیادی در صنعه از آن مشاهده شده اسه. علایم مسمومیه حاصل از این گاز عبارهند از: سرفه ، عطش ، نبض سریع و نامنظم ، پایین آمدن فشار شریانی ، اغما و پس از ۴۸ ۲۴ ساعه ، مرگ اهفاق می افهد.

● سیانوژن (C2N2)
سیانوژن گازی اسه بی رنگ و خیلی سمی و محرک با بوی هند که کمی با بوی اسید سیانیدریک هفاوه دارد. سمیه آن ۴ مرهبه از اسیدسیانیدریک کمهر اسه. اگر مقدار این گاز زیاد باشد، مرگ آنی به فاصله ۳ ۲ دقیقه در اثر فلج شدن مراکز هنفسی و عضلاه قلب و سنکوپ پیش می آید. اگر مقدار گاز کم باشد، حاله اسهفراغ ، سرگیجه و ضعف عمومی ایجاد می شود و به فاصله یک ساعه ، مسموم می میرد.



-

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9284

تعداد اعضا

8728

بازدید امروز

10855

بازدید دیروز

11

متخصصین آنلاین

35

میهمان آنلاین

27778940

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA