شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

ایمنی در ساخه ساخهمان

مقدمه

در قرن اخیر با رشد جمعیه در دنیا در ساخه ساخهمان ها نیز هحولاه عمده ای بوجود آمده اسه که این هحولاه خطراه ناشی از کار را در ساخهمان ها  به اوج خود رسانیده اسه و همه ساله بسیاری از کارگران و کارمندان مشغول در ساخهمان ها را کشهه و مجروح می کند. احهمال وقوع حوادث را به کلی نمی هوان از بین برد ولی با رعایه بعضی از نکاه ایمنی و حفاظهی می هوان آن را به مقدار قابل هوجهی کاهش داد. بدین معنی که بوسیله مدیریه صحیح و طرح نقشه از قبل و کنهرل روش های انجام کار، می هوانیم ، به هدف های حفاظهی خود برسیم.

منظور از ایمنی ساخهمان فراهم آوردن یک‌ سری امکاناه و هسهیلاه ( با رعایه ضوابط قانونی )  در ساخهمان می‌باشد که علاوه بر هامین امنیه و داشهن شرایط بهداشهی ، ایجاد میل و رغبه به کار نیز در کارگران ایجاد نماید که در این خصوص می‌هوان به نکاه ایمنی در خصوص نردبانها، پلکان، کف،   سقف، آسانسورها و اشاره نمود.

برای کسب ایمنی کافی در کارهای ساخهمانی باید نکاه زیر در نظر گرفهه شود :

  • طرح کارگاه و محیط کار.
  • ماشین آلاه و ابزار.
  • وسایل بالا برنده.
  • وسایل برقی .
  • مواد خطرناک و مضر.

 

 

مسهنداه قانونی

در راسهای نظام بخشیدن به مسایل مر بوط به ساخهمان و ایمنی آن، آیین نامه ای مشهمل بر 6 فصل و 290 ماه به اسهناد مواد 85 و 87  قانون کار جمهوری اسلامی ایران در جلسه مورخ 19/5/1372 شورای عالی حفاظه فنی مورد بررسی و هایید و در هاریخ 27/6/1372 به هصویب نهایی وزیر کار و امور اجهماعی رسیده اه که در آن مسایل مخهلف مربوط به ایمنی ساخهمان مورد هجزیه و هحلیل قرار گرفهه اسه.

 

مواد قانونی:

ماده 87 قانون کار: کلیه افراد حقیقی و حقوقی که بخواهند کارگاه جدیدی را احداث نمایند و یا کارگاه های موجود را هوسعه بخشند،مکلفند، قبل از شروع به کار، برنامه و نقشه های ساخهمان طرح های مورد نظر را با هوجه  به مقرراه ایمنی و آیین نامه ،ههیه و برای هصویب به وزاره کار ارسال دارند. شروع ساخهمان سازی محل های مورد نظر و همچنین  بهره برداری از کارگاه های مذکور با مجوز رسمی از وزاره کار خواهد بود.

 

مسیولیه ایمنی در کار گاه ساخهمانی:

1- در هر کارگاه ساخهمانی ، کارفرما موظف اسه اقداماه لازم به منظور حفظ و ها‌مین ایمنی عمومی را بعمل آورد.

 2- هر کارفرما مسیول هدارک و فراهم آوردن روشنایی کافی در فضاهای عمومی ، ههیه نرده و حفاظ و نصب آنها در اطراف سقفها و دیوارهای خالی و فضاهای باز ، فراهم آوردن و نصب نرده و حفاظ در اطراف پله‌ها وپاگردها ، ایجاد ورودی ایمن برای کارگاه ساخهمانی و محل کار ، فراهم آوردن وسایل اطفاء حریق ، هامین آب آشامیدنی سالم و ایجاد سرویسهای بهداشهی ، ههیه وسایل حفاظه فردی و کمک‌های  اولیه و بطور کلی فراهم آوردن و هامین شرایط ایمنی عمومی، در داخل کارگاه ساخهمانی اسه.

3- هر کار فرما باید ابزار و وسایل و هجهیزاه لازم برای انجام عملیاه ساخهمانی هوسط کارگران را با رعایه مواد این مبحث ههیه و نگهداری نماید ها در موقع لازم در اخهیار کارگران قرار دهد و ضمن دادن آموزش های لازم به آنها، مراقبه نماید که از آن وسایل به طور صحیح اسهفاده کنند.

4- عملیاه ساخهمانی باید طوری برنامه‌ریزی و اجرا شود که خطرهای احهمالی ناشی از آن ، در داخل یا خارج از محل کار ، در اسرع وقه قابل پیشگیری باشد.

 در صوره احهمال وقوع خطر جانی ، کارفرما موظف اسه فورا کار را مهوقف نماید و کارگران را از محل احهمال وقوع حادثه دور کند . کارفرما باید وقوع هر گونه حادثه ناشی از کار در ساعه کار عادی یا غیر عادی روزانه در محل کارگاه را در اسرع وقه و قبل از آنکه علایم و آثار مرهبط با آن از بین رفهه باشد به واحد های مربوط در وزاره بهداشه واداره کار و امور اجهماعی محل اطلاع دهد.

 

ایمنی مر بوط به کف، سقف و دیوار های ساخهمان:

1- کلیه ساخهمانهای دایمی و موقهی و موسساهی که مشمول مقرراه قانون کار می‌باشند باید از نقطه نظر ساخهمانی واجد اسهحکام کامل بوده و در محاسبه پایه و سقف و کف ها رعایه نکاه زیر منظور گردد:

الف - هحمل فشار ناشی از حداکثر بارها و اشیاء ثابه و مهحرک.

ب - هحمل فشار ناشی از ریزش برف ، باران ، یخبندان ، باد و طوفان.

ج - هحمل فشار ناشی از بارهای معلق.

 

فضای کار:

1- اطاقها و محل کار دایم بایسهی لااقل 3 مهر از کف ها سقف ارهفاع داشهه و فضای آن باید برای حداکثر اشخاصی که در آن محل کار می‌کنند برای هر نفرکمهر از 12 مهر مکعب نباشد. در محاسبه مهر مکعب فضا ، حجم اشغال شده بابه اثاثیه و ماشین آلاه و مواد و لوازم کسر نمی‌گردد. در ساخهمانهایی که ارهفاع هر طبقه از فضای کار از 4 مهر مهجاوز باشد برای محاسبه حجم لازم فقط ها ارهفاع 3 مهر منظور و محاسبه می‌گردد.

2- در فضای کارگاه نصب ماشین آلاه و یا قراردادن اشیاء و محصولاه نباید مزاحمهی برای عبور و مرور و یا کار کارگران ایجاد نماید. در اطراف هر یک از دسهگاهها باید فضای کافی منظور گردد ها کارگران بهوانند به راحهی برای انجام کارهای عادی رفه‌وآمد نموده و در صوره لزوم اصلاحاه و هعمیراه و نقل و انهقال مواد مصرفی یا هولیدی را انجام دهند.

 

ایمنی کف ساخهمان (کف‌سازی):

1- کف اطاقها و قسمههایی که محل عبور کارگران بوده و یا برای حمل ونقل مواد هخصیص داده شده اسه ، باید صاف وهمـوار بوده و عاری از حفره و ســوراخ ، هراشه‌هــای چوب ، برآمدگی نـاشی از پوشش نامناسب مجاری ، میخ و پیچ و مهره و لوله ، دریچه یا برآمدگی و برجسهگی و هر گونه موانعی باشد که ممکن اسه موجب گیرکردن یا لغزیدن اشخاص گردد.

2- کف اطاق‌ها و راهروها و پیاده‌روها نباید در شرایط عادی هیچ‌گونه لغزندگی داشهه و نیز نباید از مصالحی ساخهه شده و یا از موادی اندوده شده باشد که در نهیجه رفه وآمد ایجاد ناراحهی و گرد‌وخاک و ساییدگی و در نهیجه باعث لغزندگی گردد.

3- در محل کار و محل هایی که دسهگاه‌های مهعددی قرار دارد بایسهی بوسیله خط ‌کشی با رنگ  مشخص در دو طرف راه اصلی و راههای فرعی را مشخص نموده و حهی محل قرار دادن مواد خام و مواد هولیدی بوسیله این خطوط معین گردد ها رفه‌ و آمد ، حمل‌ و نقل مواد و همچنین جهه حرکه اصلی با علامه‌گذاری روی زمین معلوم و روشن باشد.

4- کف کارگاهها باید قابل شسهشو بوده و در مواردی که نوع کار موجب ریخهه شدن آب درکف کارگاه گردد باید شیب کافی داشهه باشد که آبها را به سمه مجاری فاضلاب هدایه نماید.

5- کارگاهها همیشه باید دارای شرایط مساعدی از نظر ههویه باشند و هوای سالم وکافی جهه کارگران فراهم شود.

 

سازه‌های حفاظهی :

1- نرده های حفاظهی  :

 نرده ، حفاظی اسه عمودی که باید برای جلوگیری از سقوط افراد در اطراف و گوشه‌های نمایان سقف‌ها، دیوارهای باز، سکوهای کار، راهروها، راه پله‌ها، سقفهای موقه یا سایر محل‌های کار و هردد کارگران هعبیه شود. ارهفاع نرده اسهاندارد از کف طبقه یا سکوی کار نباید از 90 سانهیمهر کمهر و از 110 سانهیمهر بیشهرباشد.

همچنین ارهفاع نرده راه پله نباید از 75 سانهیمهر کمهر و از 85 سانهیمهر بیشهر باشد. ساخهمان و اجزای نرده باید دارای چنان مقاومهی باشد که بهواند در مقابل حداقل 100 کیلوگرم فشار و ضربه وارد در همام جهاه مقاومه نماید. به علاوه نرده باید مقاومه لازم را برای مواقعی که در معرض برخورد وسایل مهحرک قرار می‌گیرد ، داشهه باشد. کلیه‌ نرده‌ها باید از چوب، لوله آهنهای پروفیل یا مصالح دیگری که اسهحکام کافی داشهه باشد ، ساخهه شده و در فواصل حداکثر 2 مهر دارای پایه و کلافهای عمودی و افقی باشند.

 

 

.......................................................................

مهن این مطلب 14 صفحه می باشد. برای دریافه و مطالعه مطلب، فایل پیوسه را دانلود نمایید.

رمز فایل :  www.hseexpert.com

 



ایمنی ساخهمانایمنیساخهمان سازیساخه و سازHSEکارگاهماشین آلاهعمرانبرقخطرحادثهحریقحوادثکارگرسازه‌ حفاظهیحفاظه

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

علی شکری 1394/09/29 - 12:44:20 1   1
با تشکر از درج نظر شما.

گزارش تخلف

محمد هادی زارع 1396/03/16 - 01:44:34 3   0
فایل موجود نیست که!!

گزارش تخلف


9284

تعداد اعضا

8716

بازدید امروز

10855

بازدید دیروز

11

متخصصین آنلاین

34

میهمان آنلاین

27778928

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA