کمبود فاحش "کارشناسان تغذیه" در بیمارستانهای سطح کشور

رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت تحول در تغذیه بالینی گفت: در بسیاری از بیمارستان‌ها با ۳۰۰ یا ۴۰۰ تختخواب، حدود سه نفر کارشناس تغذیه حضور دارند که این افراد، عمدتاً هم درگیر کارهای اجرایی در آشپزخانه‌ها هستند.
 
 دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز، رئیس انستیتوی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، در پانزدهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران با اشاره به اینکه تحول تغذیه بالینی از سرفصل‌هایی است که در انستیتو دنبال می‌شود، اظهار کرد: در بسیاری از بیمارستان‌ها با 300 یا 400 تخت‌خواب، حدود سه تا چهار نفر کارشناس تغذیه حضور دارند که این افراد، عمدتاً هم درگیر کارهای اجرایی در آشپزخانه‌ها و امور غیرمرتبط با رشته خود هستند.
 
وی افزود: طبق آمارهای جهانی، به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در کشورهای توسعه یافته، حدود 40 کارشناس تغذیه وجود دارد؛ طبق همین آمارها، باید حداقل 10 متخصص تغذیه به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در کشورها وجود داشته باشد که این رقم در کشور ما، 12.5 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است و در 23 استان کشور، دفتر انجمن تغذیه دایر شده است.
 
وی ادامه داد: بنابراین مشکل اصلی که در این زمینه وجود دارد، کمبود نیروی انسانی نیست، بلکه مشکل در برنامه‌ریزی برای این منابع است‌.
 
رئیس انستیتوی تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه در انستیتو و وزارت بهداشت درحال تلاش برای راه‌اندازی کمپین ملی تغذیه سالم هستیم، اشاره کرد: مطالعات نشان داده‌اند که تغذیه سالم 55 تا 60 درصد از بار بیماری‌های غیرواگیر را کاهش می‌دهد؛ امیدواریم با توجه به دیدگاه پیشگیرانه‌محور آقای دکتر نمکی، این امر محقق شود.
 
وی با اشاره به اینکه تغذیه مادر، از سه ماه قبل بارداری نیز اهمیت ویژه‌‌ای دارد، خاطرنشان کرد: مادران از سه ماه قبل از بارداری تا دوران شیردهی باید توجه بیشتری به تغذیه خود داشته باشند.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی، با انتقاد نسبت به پایین بودن توجه به بحث آموزش تغذیه‌ای در کشور، تصریح کرد: در چهار ماه گذشته، برای توسعه آموزش همگانی، واحد ترجمان دانش را تاسیس کرده‌ایم.
 
 از مباحث مهمی است که هدف اصلی آن، تبدیل پژوهش‌ها و مطالعات کشور، به زبان قابل فهم و ساده برای مردم است؛ پیرو همین امر، از افرادی که در دانشگاه شهید بهشتی مقاله و پایان‌نامه نوشته‌اند، در خواست می‌کنیم خلاصه مطالب‌شان را به زبان قابل فهم و ساده در دو صفحه خلاصه کنند؛ این اقدام، قبلاً در کشورهای جهان نیز اجرا و اثربخشی آن ثابت شده است.
 
 


اخباراخبار HSEخبر HSEاخبار ایمنیاخبار سلامتاخبار محیط زیستhse newsخبرهای ایمنیکمبود فاحش "کارشناسان تغذیه" در بیمارستانهای سطح کشور. اخبار تغذیه


نام *

 

دیدگاه شما *

 
  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8316

تعداد اعضا

5390

بازدید امروز

9532

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

1

میهمان آنلاین

25491144

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *  

ایمیل *    

متن پیام *  

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA