در جست و جوی خدمه نفتکش ایرانی در آب‌های «یانگ تسه»

سقوط از ارتفاع همچنان جزء اصلی‌ترین علل آسیب و مرگ کارگران به شمار می‌رود. با بازبینی خطرات کلیدی، فرهنگ ایمنی، اثرات الزامات و مقررات، و لوازم محافظت شخصی، مدیران ایمنی می‌توانند افرادی را که در ارتفاع کار می‌کنند نسبت به فعالیت‌های ایمن تشویق کرده و مورد حمایت قرار دهند.
«کار در ارتفاع» به کاری اشاره می‌کند که در شرایطی در حال انجام است که سقوط کردن می‌تواند سبب آسیب شخصی بشود». این امر می‌تواند شامل کار کردن روی نردبان، بام مسطح، یا سطحی شکننده و یا حتّی در جایی که در مجاورت یک حفره در زمین است باشد. نکته اساسی در هر یک از این موقعیت‌ها: کارگران نمی‌باید به قدری سقوط کنند که به طور جدّی دچار آسیب شوند یا اینکه کشته شوند.
کار در ارتفاع در صنایعی گوناگون صورت می‌گیرد. بسیاری خطرات ممکن است به یک محیط کاری خاص اختصاص داشته باشند. اگرچه، علت رایج تصادفات و سوانح کوتاهی در مبادرت ورزیدن به اقدامات احتیاطی است، علی‌الخصوص وقتی که کار در ارتفاعاتی نه چندان بلند انجام می‌شود (حدودا در ارتفاع 1.2 تا 1.8 متر). امکان ارد که کارگران نتوانند به درستی جهت ایمنی خویش برنامه‌ریزی کنند و ریسک‌های دخیل در کار کردن در چنین ارتفاعات نسبتا اندکی را دست‌کم بگیرند. آنها در چنین مواقعی خود را یا وسایل مورد استفاده را به درستی ایمن نمی‌کنند، یا ممکن است وسایل و لوازم را در جایی قرار دهند که به هیچ وجه ایمن نیست.
فرهنگ ایمنی یک شرکت به شدت روش رفتاری کارگران و کارمندان را وقتی که در ارتفاع مشغول به فعالیت هستند تحت تأثیر خود قرار می‌دهد—و نتیجتا احتمال رخداد یک حادثه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
بسیاری از شرکت‌ها کاملا مطابق با ضوابط عمل می‌کنند. آنها معمولا کارگران را با لوازم حفاظت شخصی صحیح و در مواقعی آموزش‌های پایه و اساسی تجهیز می‌کنند، لیکن به محض اینکه به الزامات و اقتضائات قانونی عمل کردند و تأییدیه‌های قانونی را گرفتند، تلاش‌هایشان پایان می‌یابد. کارگران تمامی تجهیزات و ادوات مورد نیاز برای کار را در اختیار دارند و انتظار می‌رود که بدانند چگونه آنها مورد استفاده قرار دهند. چنین شرکت‌هایی گمان می‌برند که چون حدّاقل‌های مور نیاز را فراهم آورده‌اند، پس اگر اتفاقی روی دهد، کارگر است که مقصر خواهد بود.
به گزارش سلامت نیوز، شهروند نوشت: این حادثه ساعت ٢٠ به وقت محلی و ١٦:٣٠ شنبه ١٦ دی‌ماه به وقت تهران در نزدیکی بندر شانگهای چین رخ داد. عمليات جست‌وجو براي يافتن اين افراد آغاز شد. کشتی‌های نجات چینی همراه با نیروهای امداد دریایی و بالگردهای نجات کره‌جنوبی به محل حادثه اعزام شدند.منابع مختلف خبر اسامی مفقودشدگان این حادثه را منتشر کردند. بنابر اعلام منابع خبری در چین ٢١ خدمه کشتی باری که همگی ملیت چینی داشته‌اند، نجات پیدا کردند نیروهای امدادی در تلاشند تا با مهار شعله‌های آتش به این نفتکش چند‌هزار تنی کمک شود. ارزش مالی محموله این نفتکش ٦٠‌میلیون دلار تخمین زده می‌شود. وزارت امور خارجه ایران از همان لحظات نخست اعلام این خبر از طریق سرکنسولگری ایران در شانگهای پیگیر سرنوشت این افراد شد.
 
 
در جست‌وجوی خدمه‌های دو کشتی
وزارت حمل‌ونقل چین در بیانیه‌ای درباره جزییات این حادثه اعلام کرد: «در پي اين برخورد که شنبه حدود ساعت ٢٠ به وقت محلي (١٢ به وقت گرينويچ) روي داد، يک تانکر حامل ١٣٦‌هزار تن نفت تغليظ‌شده به‌طور کامل آتش گرفت و خدمه آن‌که ٣٢نفر شامل ٣٠ ايراني و دو بنگلادشي بودند، ناپديد شدند. عمليات جست‌وجو براي يافتن اين افراد آغاز شد.» به گفته مسئولان وزارت حمل‌ونقل چین نفتکش سانچي «Sanchi» با پرچم پاناما و طول ٢٧٤متر براي شرکت ايراني «برايت شيپينگ» کار مي کرد و به مقصد کره‌جنوبي براي تحويل محموله خود در حرکت بوده که با یک کشتي باري چيني با نام «سی‌اف کریستال» برخورد می‌کند. این کشتی باری حامل ٦٤‌هزار تن غلات بوده که از آمریکا به مقصد استان جنوبی گوانگ دانگ در حرکت بوده است.
به ‌گزارش خبرگزاري فرانسه، از پکن مقامات چینی محل حادثه را در فاصله ١٦٠مايلی (٣٠٠کيلومتري) شرق رودخانه «يانگ‌تسه» در نزديکي شهر شانگهاي، در شرق چين اعلام کرده‌اند.
 
 
مقامات دريايي چين، ٨ کشتي را براي عمليات جست‌وجو و نجات به محل حادثه فرستادند و کره‌جنوبي هم در اين عمليات شرکت کرده و يک کشتي گارد ساحلي و يک بالگرد را به محل حادثه اعزام کرده است. درهمین حال شبکه خبري «سي‌سي‌تي‌وي» چین اعلام کرد؛ آتش‌سوزي ناشي از حادثه تصادف کشتي‌ها در آب‌هاي شرق چين روند کمک‌رساني را با مشکلاتي روبه‌رو کرد. بنابر اعلام این شبکه خبری مانع اصلي در کمک‌رساني به بازماندگان احتمالي اين حادثه، شعله‌ورشدن نفت موجود در تانکر حادثه‌ديده روي آب است و نيروهاي امدادي براي خاموش‌کردن آتش تلاش مي‌کنند تا در نهايت بتوانند خود را به نفتکش حادثه‌دیده برسانند. اما اسدالله قره‌خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از همان ابتدا احتمال دور‌شدن خدمه کشتی ایرانی از محل حادثه را می‌داد‌: « به گفته او محموله سنگین و قابل اشتعال نفتکش ایرانی و ابعاد وسیع این حادثه باعث شد که نخست‌وزیر چین هم دستور سریع را برای خاموش‌کردن آتش و نجات حادثه‌دیدگان صادر کند: «این نفتکش با یک‌میلیون بشکه بارگیری مواد نفتی در نزدیکی‌های مرز بین چین و کره با کشتی چینی برخورد شدیدی می‌کند و انفجار و آتش‌سوزی آغاز می‌شود. آتش‌سوزی مهیبی اتفاق افتاده و حجم آتش هم بسیار سنگین است و همین مسأله کار امدادرسانی را مشکل کرد.»
 
 
در همین ‌حال حسن قشقاوی، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزیر امور خارجه از پیگیری وزارت امور خارجه برای مشخص‌شدن سرنوشت مفقودشدگان و بررسی دلایل این حادثه خبر داد و در این‌باره گفت: «در مورد این حادثه با سفیر ایران در چین گفت‌وگوهای لازم انجام شده است، همچنین با توجه به این‌که این اتفاق در ١٦٠ مایلی شانگهای رخ داده با سرکنسول ایران در شانگهای نیز در گفت‌وگو هستیم تا از جزییات دقیق حادثه اطلاعات لازم را دریافت کنیم. معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان خارج از کشور وزیر امور خارجه تأکید کرد: «طبق اطلاعات دریافتی این کشتی حامل ١٣٦‌هزار تن مشتقات نفت خام و پتروشیمی بوده که در فاصله١٦٠ مایلی رودخانه یانگ‌تسه با یک کشتی باری برخورد می‌کند.» او اضافه کرد: «سفارت ایران در چین و همچنین کنسولگری ایران در شانگهای در ارتباط با مقامات چینی هستند تا به‌ طور کامل از ابعاد حادثه اطلاع کسب کنند.»
 
 
اطلاع‌رسانی چینی ٢٠دقیقه بعد از وقوع حادثه
هادی حق‌شناس، معاون دریایی سازمان بنادر ایران درباره سرنوشت خدمه مفقود‌شده نفتکش ایرانی هم گفت: «بنا بر اعلام مقامات چینی، همه خدمه کشتی باری هنگام وقوع سانحه از این شناور خارج شدند؛که خدمه های این کشتی ایرانی هستند و تحت پرچم پاناما تردد داشتند .» به گفته معاون دریایی سازمان بنادر ایران نفتکش ایرانی ۲۳ آذرماه وارد بندر عسلویه شد و ۵ دی‌ ماه از این بندر به مقصد کره‌جنوبی خارج شد. این نفتکش در ‌سال ۲۰۰۸ ساخته شده و از استانداردهای ایمنی جهانی برخوردار بود که نشان می‌دهد این نفتکش هیچ مشکلی از نظر ایمنی و فنی نداشته است و این کشتی از سوی شرکت ملی نفتکش به یک شرکت کره‌ای اجاره داده شده بود.
 
 
حق‌شناس با بیان این‌که مهمترین مسأله برای سازمان بنادر و دریانوردی اطلاع از سلامت سرنشینان کشتی ایرانی است، درباره اقدامات انجام‌شده برای نجات خدمه نفتکش ایرانی گفت: «این حادثه ساعت ١٦:٣٠ عصر شنبه به وقت تهران رخ داد و مقامات چینی ٢٠دقیقه بعد موضوع را به نمایندگی شرکت ملی نفتکش ایران در چین اطلاع‌رسانی کردند. از همان موقع نیروهای امداد و نجات چینی در حال اطفای حریق نفتکش ایرانی هستند و این کشتی همچنان روی آب است و غرق نشده است، ضمن این‌که از کشورهای دیگر در حاشیه دریای چین و کشتی‌های عبوری درخواست کمک کرده‌ایم. کشور چین نیروهای امدادونجات خود را برای کمک به خدمه نفتکش ایرانی اعزام کرده است.» به گفته عضو هیأت عامل سازمان بنادر و دریانوردی در اثر این سانحه علاوه بر وارد آمدن خسارت برای ۱۳۶‌هزار تن میعانات گازی (نفت تغلیظ‌شده) که فوق‌العاده اشتغال‌پذیر است، به خود کشتی نیز خسارت وارد آمده است.
 


اخباراخبار hseاخبار سلامت ایمنی بهداشت محیط زیستدر جست و جوی خدمه نفتکش ایرانی در آب‌های «یانگ تسه»


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8102

تعداد اعضا

5144

بازدید امروز

7107

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

198

میهمان آنلاین

24506262

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA