منطقه خاورمیانه بدترین وضعیت آبی در جهان را دارد

به گزار ش خبرنگار علمی ایرنا ، سید محمد موسوی عصر چهارشنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی و جهانی آب در محل کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: پیش بینی شده است تا سال 2040 کمبود آب در خاورمیانه سه برابر شود.

وی اظهار کرد: اکنون کشورهای این منطقه به فناوری آب شیرین کن ها روی آورده اند و بی
شیرین فشار بر خلیج فارس وارد می شود که اگر به همین روال ادامه یابد در آینده ای نه چندان دور این حوضه آبی با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

وی ادامه داد: در اواخر هزاره دوم یکی از موضوعات جدی چالش های جهانی که مطرح شد بحث آب بود و پیش بینی می شد در هزاره سوم یکی از کلیدی ترین بحران ها باشد.

وی ادامه داد: اما در آغاز هزاره سوم موضوع 11 سپتامبر پیش آمد که جهان را متوجه تروریسم کرد و بسیاری از مسایل کلیدی از جمله آب و محیط زیست به حاشیه کشیده شد ، اما اکنون دوباره این موضوع بحث جهانی شده است.

موسوی افزود: در سه سال اخیر بحث خشکسالی در ایران بسیار جدی شده و سیاست گذاران با جدیت به این مساله می پردازند.

وی گفت: صندوق بین المللی پول حدود 10 روز پیش گزارشی از وضعیت منابع آبی و چالش های موجود در آن در خاورمیانه و شمال آفریقا ارایه کرد.

وی ادامه داد: بحث خشکسالی 30 ساله در ایران و تخصیص 10 میلیارد دلار از بودجه صندوق ملی برای حل مشکل آب که با مجوز رهبر معظم انقلاب انجام شده است گام مهمی در این جهت است که باید بر این اساس بتوان منابع آب ، مصرف و توزیع آن را مدیریت کرد.

وی ادامه داد: بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول 80 درصد آب در ایران در بخش کشاورزی مصرف می شود که بازده آن زیر 50 درصد است و حدود 30 درصد از آن به دلیل برخی مسائل مانند پوسیدگی شبکه هدر می رود.

وی تاکید کرد: اکنونی یکی از اهداف دولت این است که بیشتر زمین های کشاورزی را به سیستم آبیاری پیشرفته تجهیز کند .

وی گفت: در این گزارش آمده است که امکان پر کردن فاصله بین مصرف و منابع آبی کشورها از طریق سیستم آب شیرین کن ها حل می شود.

موسوی ادامه داد: مجموعه ظرفیت استفاده از آب بازیافت شده در کشور 172 میلیون متر مکعب است که 50 درصد آن در بخش صنعتی و 36 درصد در بخش شهری استفاده می شود که با توجه به وضعیت آبی کشور این میزان ظرفیت باید افزایش یابد.

وی اظهار کرد: تردیدی نیست که نزاع بر سر منابع مشترک آبی در منطقه تشدید خواهد شد ، قطعا بحران آب بحران امنیت غذایی را نیز به وجود خواهد آورد.

موسوی گفت: ایران برای کم کردن فاصله منابع آب با میزان مصرف نیازمند سالانه سه میلیارد دلار سرمایه گذاری است.

 

منبع : خبرگزاری ایرنا



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseمنطه خاورمیانهوضعیت آبیآب های زیرزمینیبخش کشاورزیبازیافت آب


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8108

تعداد اعضا

بازدید امروز

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

615

میهمان آنلاین

24563467

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA