طلا عنوان کرد : کاهش کشته‌های تصادفات با ارتقاء سیستم «HSE» در کشور

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، حسین طلا در نخستین نشست تخصصی بررسی چالش‌های HSE در کشور، اظهار داشت: ایران در زمینه‌های مختلف پزشکی، نانوبیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی و زمینه‌های غیر پزشکی پیشرفت‌های غیرقابل تصوری را کرده است که همه این پیشرفت‌ها در سایه تحریم و نعمت خودباوری ایجاد شده است.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: انتظار می‌رود هرچه در عرصه‌های مختلف جلو می‌رویم، در عرصه‌های مرتبط دیگر که شامل عرصه محیط زیست و ایمنی و بهداشت است نیز به همین نسبت پیش رویم. البته ایمنی و بهداشت فقط مختص محیط کار نیست بلکه در جاده‌ها و غیره نیز قابل تعریف است و کشور هزینه‌های زیادی را در این زمینه پرداخت می‌کند.

وی در ادامه مقایسه‌ای درخور تامل کرد و گفت: همه شهدای ایران که از ابتدای سال 57 تا آخر سال 67 به عنوان شهدای انقلاب، شهدای دفاع مقدس و شهدای ترور داریم؛ در مجموع 213 هزار نفر است و اما کشته‌های جاده‌ای از ابتدای سال 80 تا آخر سال 89، در مجموع 243 هزار نفر است و این یعنی کشته‌های جاده‌ای چیزی بیش‌تر از کشته‌های جنگ است. بنابراین اگر قرار باشد این معضل در کشورمان حل شود، باید ارتقاء سیستم HSE را مورد توجه قرار دهیم.

طلا گفت: اما HSE خود دارای چالش‌های بسیاری است. اولین چالش، نداشتن سازمان خاص برای برنامه‌ریزی و نظارت است. ارتقاء فرهنگ HSE کشور، وجود مشکلات در بدنه کارگری جامعه، کمبود تربیت نیروی انسانی و مشکلات ساختاری در به کارگیری متخصصان این حوزه مهم‌ترین از دیگر چالش‌های آن محسوب می‌شوند.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در توضیحات بیشتر افزود: برای مثال، بسیاری از مدیران و افراد مسئول در این قضیه از موضوع ضرورت HSE بی‌خبرند. دیگر اینکه کارگران به جای درخواست برای رفع مشکلاتشان در فضاهای سخت و زیان‌آور، بیشتر در جستجوی فشار آوردن به وزارت کار هستند تا شغلشان جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب شود. مشکل بعدی در تربیت نیروی انسانی است و تنها 4 یا 5 دانشگاه در ایران هستند که موضوع HSE را بررسی می‌کنند و البته دانشگاه‌های کشور به صورت هدفمند تربیت نیرو نمی‌کنند. همچنان آمارهایی هم که به وزارت‌های مربوطه ارائه داده می‌شود آمارهای درستی نیست. پس طبیعی است مشکلات کشور در حوزه HSE ادامه پیدا ‌کند.

وی با بیان اینکه در به کارگیری متخصصان حوزه HSE هم همیشه تناقض‌هایی وجود دارد و مهندسان ایمنی عمدتاً توسط مجموعه‌های بهداشتی به رسمیت شناخته نمی‌شوند تا وارد سازمان‌ها، کارخانجات و صنایع شوند، گفت: "با این اوصاف ما در حال پرداخت هزینه‌های گزافی در رابطه با HSE هستیم به طوریکه میزان کشته شدگان حوادث کاری در سال 92، 1992 مورد بوده است. براساس اعلام سازمان‌های بین المللی؛ کشته‌های ناشی از عوارض کاری 6 برابر کشته‌های ناشی از خود حوادث کاری است و اگر یک عمل ضرب ساده کنیم، کشته‌های ما حدود 11 هزار 934 مورد می‌شود. از طرفی هر کسی به عنوان نیروی کاری حذف می‌شود، 7500 روز کاری از بین می‌رود که با احتساب تعداد کشته‌ها، مجموعا 104 میلیون و 685 روز کاری از بین می‌رود.

طلا در پایان با تاکید بر اینکه فقط اشیاء بیت‌المال نیست و نیروی انسانی بزرگترین بیت المال است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه HSE یک متولی معینی وجود ندارد پس راهکاری جز ایجاد سازمان مهندسین HSE نداریم.

 

منبع : خبرگزاری تسنیم



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseنشست تخصصیبررسی چالش های hseحسین طلاسازمان خاصنایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8104

تعداد اعضا

423

بازدید امروز

4287

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

50

میهمان آنلاین

24543118

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA