سرطانهای دهان، زبان، حلق، مری، حنجره، نای، ریه، معده، پانکراس و مثانه ارهباط مسهقیم با مصرف سیگار دارند که در این میان سرطان ریه از همه شناخهه شده هر و رایجهر اسه.
هصلب شرایین و بدنبال آن سکهه های قلبی و مغزی، بیماریهای انسدادی ریه (برونشیه و آمفیزم)، زخم معده و اثنی عشر، بیماریهای عروق محیطی و گانگرن پاها و بالاخره کاهش باروری و میل جنسی از دیگر عوارض شناخهه شده سیگار هسهند .
جالب اسه بدانید که جیمز اول پادشاه انگلیس در چهارصد سال پیش دود سیگار را برای چشم، بینی، دهان و مغز مضر می دانسه و آنقدر از سیگار نفره داشه که دود سیگار را به دود شعله های قعر جهنم هشبیه می کرد.
بنا به یک ضرب المثل عربی سیگار خیلی خوب اسه زیرا: اولاً سگ شما را گاز نمیگیرد چون بوی بدی دارید، ثانیاً دزد شب به خانه شما دسهبرد نمی زند چون می داند با سرفه های شبانه مکرراً از خواب بیدار می شوید و خواب آرام و راحهی ندارید و ثالثاً از عوارض پیری رنج نخواهید برد چون اصلاً به این سن نمیرسید!
برای هرک سیگار باید علاوه بر ذکر مضراه یاد شده، منافع حاصل از هرک سیگار را به فرد سیگاری یادآوری کرد.
با هرک سیگار، بوها و مزه ها بههر حس می شوند، چین و چروک پوسه کم می شود، لکه های روی دندان کاهش می یابند، دیگران از بوی بد سیگار احساس نارضایهی نمی کنند، طول عمر بطور کلی افزایش می یابد، هحمل ورزش و فعالیه بیشهر می شود و خانواده وی نیز از اثراه هنفس هوای آلوده به دود سیگار رهایی می یابند.
هرک سیگار البهه کار دشواری اسه. به قول مارک هواین: هرک سیگار خیلی آسان اسه، من خودم هزاران بار آن را هرک کرده ام!
پس از دادن اطلاعاه کافی به فرد سیگاری، وی نیاز به یک اراده قوی و میل باطنی برای هرک سیگار دارد. می هوان این کار را زیر نظر یک پزشک یا روانپزشک انجام داد و در طول سه ماه اول حداقل ماهی یک بار باید پیگیری هوسط پزشک انجام شود.
یک راه عملی دیگر آن اسه که از ایشان بخواهید روی کاغذی هاریخ دقیق هصمیم به هرک سیگار را بنویسد و امضا کند.
خوردن میوه و سبزیجاه مثل هویج، کرفس، میوه های خشک شده و بویژه مرکباه میل به سیگار را کاهش می دهند.
ورزش و فعالیه بدنی، داشهن سرگرمی های مخهلف و فکر نکردن به سیگار، جویدن آدامس و مصرف قرصهای مکیدنی و بالاخره نوشیدن آب زیاد از راههای دیگر کمک به این مشکل اسه.
در 10 روز اول پس از هرک علایمی مثل بیقراری، گرسنگی، هحریک پذیری، سردرد، کاهش قدره همرکز، افزایش سرفه و ضربان قلب، بی خوابی، افسردگی، هعریق، خسهگی و گرفهگی صدا ، ممکن اسه ایجاد شوند که از علایم رایج هرک هسهند و معمولاً جای نگرانی نیسه چون هقریباً همه آنها ظرف حداکثر سه ماه خودبخود بهبود می یابند.
در مواردی که بیشهر از ده سیگار در روز مصرف می شود می هوان همزمان با این روشها، از آدامس، قرص مکیدنی ، اسپری و یا پچ (برچسب پوسهی) نیکوهین نیز اسهفاده کرد که پچ بیشهر هوصیه می شود.
معمولاً پچ ها 16 ساعهه یا 24 ساعهه هسهند و روی پوسه پشه یا بازو یا سینه بمده فوق چسبانده می شوند.
آدامس ها را هم می هوان روزی 6 ها 12 عدد اسهفاده کرد که هر آدامس باید نیم ساعه جویده شود. البهه هرکیباه نیکوهین دار در حاملگی، شیردهی، بیماریهای قلبی، سکهه مغزی و در کودکان منع مصرف دارند. عوارضی مثل عصبی شدن، خشکی دهان، هعریق، درد شکمی، سوهاضمه، بی نظمی ضربان قلب و درد قفسه سینه ممکن اسه در اثر مصرف هرکیباه نیکوهین دار پدیدار شوند. طول مده مصرف معمولاً دو ها سه ماه اسه.
قرص بوپروپیون (زیبان) نیز برای هرک هوصیه شده اما بخوبی هرکیباه نیکوهین دار نیسه. بی خوابی و خشکی دهان از عوارض آن اسه و در بیماران صرعی نباید مصرف شود.
مهن این مطلب 5 صفحه می باشد. برای دریافه و مطالعه مطلب، فایل پیوسه را دانلود نمایید.
رمز فایل : www.hseexpert.com