شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

منظر حقوقی ایمنی در ساخت اسکلت فلزی

  • سوال:

مالک و کارفرمای ملک در حال احداثی هستم که عملیات ساخت پروژه خود را به پیمانکاران مرتبط واگذار نمودهام. در همین راستا پیمانکار ساخت و نصب اسکلت فلزی نیز با پرسنل تحت امر خویش عملیات ساخت اسکلت فلزی را در محل کارگاه استجاری خود آغاز نموده تا پس از ساخت اسکلت مذکور آن را در محل پروژه اینجانب نصب نمایند، اما کارگر جوشکار ایشان هنگام آماده نمودن تیرآهنها برای ساخت اسکلت، با چکش فلزی به یک تکله ورق آهنی جوشکاری شده روی یکی از تیرآهنهای تحت آمادهسازی ضربه زده که باعث کنده شدن و پرتاب آن تکه فلز گردیده و پس از برخورد به سایر تیرآهنهای پای کار، کمانه کرده و به چشم چپ جوشکار آسیب زده است. با توجه به اینکه بنده کارفرمای جوشکار نبودم و کارگاه جوشکاری نیز متعلق به من نبوده آیا مقصرم؟

 

  • پاسخ:

با سلام، عرض ادب و احترام، لطفا موارد ذیل را مورد توجه قرار دهید:

الف) تعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثه با مقام محترم قضایی است.

ب) کار کارشناس حوادث این است که پس از مطالعه پرونده حادثه، مذاکره با شهود حادثه و اصحاب پرونده، بررسی فنی و میدانی محل بروز حادثه مشخص کند: ترک یا ارتکاب چه فعل یا افعالی در تکوین و شکلگیری حادثه موثر بوده است؟ و نهایتا میزان تاثیر هر یک از عوامل موثر در بروز حادثه را از (ترک یا ارتکاب) افعال مذکور تعیین و به مقام قضایی پیشنهاد نماید، اما از آنجایی که این اقدامات کیفی تابع هیچ فرمول محاسباتی نبوده و به سطح آگاهی، تحصیلات، تجربه و تخصص کارشناسان بستگی دارد، لذا معمولا کارشناسان محترم نظرات متفاوتی در مورد یک حادثه ارائه میدهند.

ج) پاسخ به حضرتعالی بدون رعایت موارد مطرح شده در بند ب امکانپذیر نیست، اما توجه شما را به بعضی از مواد حقوقی این حادثه جلب میکنم:

 

بعضی جنبههای حقوقی مرتبط با سوال شما: 

الف) آئیننامه ایمنی امور پیمانکاری برای کارفرمایان و پیمانکار تکالیفی تعیین نموده و میگوید:

1- کارفرما بایستی با پیمانکارانی قرارداد منعقد نماید که صلاحیت انجام کار آنان از نظر ایمنی توسط وزارت کار و امور اجتماعی تائید شده باشد.

کارفرما مکلف است با توجه به قوانین و آئین نامه های موجود و مفاد قرارداد فیمابین بر عملکرد ایمنی کلیه پیمانکاران خود نظارت نماید.

پیمانکاران میبایست صلاحیت انجام کار خود را از نظر ایمنی از وزارت کار و امور اجتماعی اخذ نمایند.

 

ب) قانون کار نیز میگوید: كارفرمايان‌ و مسئولان‌ كليه‌ واحدهاي‌ موضوع‌ ماده‌ 85 اين‌ قانون‌ مكلفند براساس‌ مصوبات‌ شوراي‌ عالي‌ حفاظت‌ فني‌ براي‌ تأمين‌ حفاظت‌ و سلامت‌ و بهداشت‌ كارگران‌ در محيط‌ كار، وسايل‌ و امكانات‌ لازم‌ را تهيه‌ و در اختيار آنان‌ قرار داده‌ و چگونگي‌ كاربرد وسايل‌ فوقالذكر را به‌ آنان‌ بياموزند و در خصوص‌ رعايت‌ مقررات‌ حفاظتي‌ و بهداشتي‌ نظارت‌ نمايند. افراد مذكور نيز ملزم‌ به‌ استفاده‌ و نگهداري‌ از وسايل‌ حفاظتي‌ و بهداشتي‌ فردي‌ و اجراي‌ دستورالعملهاي‌ مربوط‌ كارگاه‌ مي‌باشند.

 

توجه: مطالب مذکور نظریه اینجانب در پاسخ به سوال شما (با توجه به اطلاعات ارائه شده) بوده و ممکن است با پاسخ سایر کارشناسان محترم متفاوت باشد.

 

احمد علی شکیبازاده

کارشناس رسمی دادگستری در رشته حوادث ناشی از کار

مشاور حفاظت فنی و خدمات ایمنی وزارت کار در رشته آموزش

 



مقالات ایمنیمقالات HSEجنبه حقوقی حوادثپرسش و پاسخمنظر حقوقی حوادثتعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثهمسئولیت حقوقی حوادثایمنی ساخت اسکلت فلزیمسرلیت ایمنی کارفرمامسولیت ایمنی پیمانکارتبعات حقوقی کارهای پیمانکاری

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8102

تعداد اعضا

2420

بازدید امروز

7107

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

111

میهمان آنلاین

24503539

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA