شما می توانید مطالب و مقالات مرتبط با HSE را در سایت ثبت نمایید تا با نام شما در بخش قطره ای از در یای HSE نمایش داده شوند.

تبعات حقوقی حوادث در امور پیمانکاری

  • سوال:

مالک و کارفرمای ملک در حال احداثی هستم که اجرای عملیات ساخت و ساز پروژه خود را به پیمانکار واگذار کردهام و او نیز اجرای کلیه عملیات ساخت و نصب اسکلت فلزی پروژه را طی قراردادی به پیمانکار دیگری واگذار کرده است، پیمانکار دوم (فرعی) با پرسنل تحت امر خود عملیات ساخت اسکلت فلزی را در محل کارگاه استجاری خود آغاز نموده تا پس از ساخت، اسکلت ساخته شده را برای نصب به محل پروژه، یعنی ملک اینجانب، حمل و نصب نمایند. کارگری که در محل ساخت اسکلت فلزی برای پیمانکار فرعی کار میکرده، برای آماده نمودن تیرآهنها جهت ساخت اسکلت فلزی اقدام به ضربه زدن به یک تکله ورق آهن جوشکاری شده به تیرآهن اصلی تحت آمادهسازی نموده است که در اثر ضربه زدن با چکش به ورقه فلزی مذکور، ورقه فلزی کنده شده و پس از برخورد به سایر تیرآهنهای پای کار، در اثر کمانه نمودن به چشم چپ کارگر اصابت کرده و منجر به مصدومیت وی شده است. حادثه در محل پروژه متعلق به من نبوده و کارگر حادثه دیده نیز کارگر اینجانب نبوده است، آیا بنده مقصرم؟

 

  • پاسخ

تعیین میزان تقصیر عوامل مؤثر در بروز حادثه از اختیارات مقام محترم قضایی و تعین و تشخیص عوامل موثر در تکوین و شکلگیری حادثه از وظایف کارشناسان رسمی دادگستری است. پاسخ به سوال شما منوط به مطالعه دقیق پرونده، بررسی میدانی و فنی محل بروز حادثه و مصاحبه با اصحاب پرونده و شهود حادثه دارد اما با توجه به اطلاعات ارایه شده در سوال مطرح شده مطالب کلی زیر قابل بحث است:

1- نظارت عالیه شما بر روند اجرای پروژه از صفر تا صد ضروری است و چنانچه تکالیف قانونی خود را ترک کرده باشید به میزانی که قصور در انجام وظیفه داشته اید، بسته به نظر مقام محترم قضایی، مقصر شناخته میشوید. بعضی از جنبههای حقوقی مرتبط با این حادثه آئیننامه ایمنی امور پیمانکاری میباشد که کارفرما را مکلف نموده با توجه به قوانین و آئین نامههای موجود و مفاد قرارداد فیمابین بر عملکرد ایمنی کلیه پیمانکاران خود نظارت نموده و با پیمانکارانی قرارداد منعقد نمایند که صلاحیت انجام کار آنان از نظر ایمنی توسط وزارت کار و امور اجتماعی تائید شده باشد.

2- آئیننامه ایمنی امور پیمانکاری، پیمانکاران را هم مکلف نموده که صلاحیت انجام کار خود را از نظر ایمنی از وزارت کار و امور اجتماعی اخذ نمایند و قانون کار نیز کارفرمایان را مکلف نموده که وسايل‌ و امكانات‌ لازم‌ را تهيه‌ و در اختيار کارگران‌ قرار داده‌ و چگونگي‌ كاربرد وسايل‌ را به‌ آنان‌ بياموزند و در خصوص‌ رعايت‌ مقررات‌ حفاظتي‌ و بهداشتي‌ نظارت‌ نمايند. کارگران نيز ملزم‌ به‌ استفاده‌ و نگهداري‌ از وسايل‌ حفاظتي‌ و بهداشتي‌ فردي‌ و اجراي‌ دستورالعملهاي‌ مربوط‌ به كارگاه‌ مي‌باشند. (در این حادثه پیمانکار فرعی کارفرمای مستقیم حادثه دیده بوده است.)

3- بسته به نظریه کارشناس بررسی کننده حادثه یکی دیگر از عوامل موثر در بروز حادثه میتواند کارگر مذکور باشد.

 

توجه:

مطالب مذکور نظریه کارشناسی اینجانب در پاسخ به سوال شما بوده و ممکن است با پاسخ سایر کارشناسان محترم متفاوت باشد.

 



مقالات ایمنیمقالات HSEجنبه حقوقی حوادثپرسش و پاسخمنظر حقوقی حوادثتعیین میزان تقصیر مسؤلین حادثهمسئولیت حقوقی حوادثحوادثجنبه حقوقی حوادثحوادث پیمانکاریپیمانکاری

لینك مستقیم دانلود مطلب
پسورد فایل: www.hseexpert.com

نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8102

تعداد اعضا

6904

بازدید امروز

5514

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

172

میهمان آنلاین

24500915

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA