مرحله اول غنی سازی آرد با ویتامینDامسال اجرا می شود

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی افزود: مطالعات پایلوت دراین خصوص انجام و نان غنی شده با این ویتامین تولید شد که با توجه به انجام مطالعات اثربخشی آن ، فاز اول این برنامه در سال 94 اجرا می شود.
وی گفت: پروژه مکمل یاری روی را برای کوکان زیر 2 سال را به صورت آزمایشی در یک دانشگاه آغاز کردیم و امیدواریم با توجه به نتایج آن، در سال 94، پروتکل مکمل یاری روی برای این کودکان داشته باشیم.
عبدالهی با بیان اینکه این طرح در هیچ یک از کشورهای مدیترانه شرقی انجام نشده است ، گفت: در صورت موفقیت در اجرای این طرح ، دستورالعمل این برنامه را برای سازمان بهداشت جهانی می فرستیم تا در این زمینه الگوی دیگر کشورها قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در سال 93 با همکاری وزارت آموزش و پرورش لیست اقلام مجاز و غیرمجاز برای بوفه مدارس با نگاه بر NCD و تاکید بر کاهش مصرف قند، نمک و چربی بازنگری شد و درقالب تفاهم نامه مشترک بین وزارت بهداشت ووزارت آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ شد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت محور اقدامات دفتر بهبود تغذیه در سال 93را پیشگیری از بیماری های غیر واگیر مرتبط با تغذیه دانست و گفت: در کنار پیشگیری از این نوع بیماری ها، روند افزایشی اضافه وزن، دیابت، بیماری های قلبی وعروقی، سرطان ها، فشار خون و پوکی استخوان در کشور مورد توجه جدی قرار داشت.
عبدالهی با بیان اینکه یکی از عوامل مهم خطر در بیماری ها، تغذیه و الگوی مصرف غذایی است ، افزود: از اولویت های اساسی سال گذشته دفتر بهبود تغذیه، کاهش مصرف قند، نمک و چربی بود که در این ارتباط برنامه های بسیج گونه آموزشی شامل فرهنگ سازی و اطلاع رسانی اجرا شد.
وی اجرای بسیج ملی کاهش مصرف نمک را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: این برنامه به مدت 45 روز در کشور اجرا شد و در همین زمینه با همکاری سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو و انجمن صنایع غذایی در میزان نمک موجود در برخی صنایع غذایی پرمصرف مانند پنیر، رب گوجه فرنگی و برخی کنسروها بازنگری و استاندارد لازم اجرا شد.

**
کاهش نمک موجود در نان از 2.3 به 1.8 درصد

عبدالهی درادامه افزود: در میزان نمک موجود در نان به کمک سازمان استاندارد و سازمان غذا و دارو بازنگری صورت گرفت و استاندارد نمک از 2.3 به 1.8 درصد در نان کاهش پیدا کرد و واحدهای نانوایی موظف به کاهش میزان نمک در نان شدند.
وی در توضیح گفت: به این دلیل که نان قوت غالب و غذای اصلی مردم است بر روی آن متمرکز شدیم و اگر این روند اصلاح نمی شد، مقدار قابل توجهی نمک در بدن مردم وجود داشت که برای سلامتی زیان آور است.
وی همچنین از اصلاح الگوی مصرف روغن ها و چربی ها خبر داد و گفت: استاندارد روغن به لحاظ میزان اسید چرب ترانس و اسید چرب اشباع بازنگری شد.
عبدالهی افزود: از طریق کارگروه تخصصی تغذیه و امنیت غذایی که زیر مجموعه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است توانستیم مصوبه شورای عالی سلامت برای کاهش اسید چرب ترانس به کمتر از 2 درصد و کاهش اسید چرب اشباع را بگیریم.

**
کاهش واردات روغن پالم به کشور

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: ظرف چند سال گذشته میزان واردات روغن پالم به دلیل ارزان بودن قیمت آن افزایش پیدا کرده بود و سهم این روغن در روغن های خوراکی زیاد بود از طرفی بخاطر وجود اسیدهای چرب اشباع بالا، سلامت مردم را به خطر می انداخت.
وی اظهارداشت: در همین راستا از طریق شورای عالی سلامت و امنیت غذایی واردات روغن پالم کاهش پیدا کرد و میزان واردات آن در سال 93 از 70 به 30 درصد کاهش پیدا کرد و قرار بر این است که در سال جاری واردات آن به 15 و در سال آینده به کمتر از 10 درصد برسد.
عبداللهی گفت: براساس نتایج بررسی های ملی انجام شده، پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغدی ها به ویژه کمبود ویتامین D مورد توجه قرار گرفت در همین زمینه مکمل یاری گروه های سنی با ویتامین D را آغاز کردیم و دختران دبیرستانی تحت پوشش برنامه مکمل یاری ویتامین D قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: در همین راستا در 30 دانشگاه علوم پزشکی کشور این طرح انجام شد و در سال جاری نیز این برنامه برای همه دانشگاه های علوم پزشکی و برای دانش آموزان دختر و پسر در نظر گرفته شده است.

**
چاپ کتاب تغذیه در سنین کودکی

وی تهیه و چاپ کتاب تغذیه در سنین مدرسه را از دیگر برنامه های مشترک با وزارت آموزش و پرورش دانست و بیان کرد: پس از تهیه و تدوین این کتاب، توانستیم کارگاه های کشوری برای کارشناسان و مراقبان بهداشت مدارس بگذاریم تا آموزش ها شروع شود و هدف آن، آموزش معلمان و دانش آموزان با تغذیه صحیح بود.
دبیر کمیته امنیت غذا و تغذیه در تدوین نقشه نظام سلامت در افق 1404 خاطر نشان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که میزان ید ادرار در زنان باردار کمتر از مقدار مناسب است.

عبداللهی گفت: برهمین اساس کمیته کشوری پیشگیری از کمبود ید و رسیدگی به مشکلات نمک های خوراکی و نمک های ید دار تشکیل شد که یکی از دستاوردهای این کمیته، دستورالعمل و بخشنامه برنامه مکمل یاری ید برای زنان باردار بود که طی آن زنان باردار بین 100 تا 150 میکروگرم ید دریافت می کنند.
وی افزود: با هماهنگی سازمان غذا و دارو مقرر شد که تولید مکمل اسید فولیک همراه با 150 میکروگرم ید در کشور انجام شود تا مشکل کمبود ید در مادران و همچنین هایپو تیروئیدی مادرزادی را در نوزادان که بخشی از آن به کمبود ید بر می گردد را کنترل کنیم.
عبداللهی اظهارداشت: همچنین طبق درخواست دفتر بهبود تغذیه قرار است که همه مولتی ویتامینرال هایی در کشور تولید می شود حاوی 150 میکروگرم ید باشند.
وی تاکید کرد: در بحث تغذیه نوزادان بخشنامه مصرف قطره ویتامین A و D که پیش تر نیز موجود بود و این قطره از 15 روزگی به نوزاد داده می شد، بازنگری و قرار بر این شد که این قطره از روز سوم تا پنجم تولد به کودک داده شود و بخشنامه آن تهیه و به کل کشور ابلاغ شد.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تدوین راهنمای کشوری پیشگیری و مدیریت اضافه وزن و چاقی در کودکان کمتر از 5 سال را نیز یکی از اقدامات دیگر در بحث تغذیه کودکان عنوان کرد و اظهار داشت: این طرح به صورت آزمایشی در 8 دانشگاه علوم پزشکی کشور آغاز شده است.
عبداللهی یاد آور شد: راهنمای پیشگیری و مدیریت اضافه وززن و چاقی در کودکان سنین مدرسه با کمک انستیتو تغذیه به صورت آزمایشی در یک دانشگاه انجام شد که هدف از اجرای این طرح این است که در سال 94 در سیستم بهداشتی، برنامه پیشگیری و مدیریت اضافه وزن و چاقی را اجرا کنیم.

 

منبع : خبرگزاری ایرنا



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseغنی سازی آردویتامین Dکاهش نمکبهبود تغذیه جامعه


نام *

 

دیدگاه شما *

 
  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9100

تعداد اعضا

9440

بازدید امروز

7456

بازدید دیروز

17

متخصصین آنلاین

15

میهمان آنلاین

25520533

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *  

ایمیل *    

متن پیام *  

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA