فاز 11 پتروپارس به طور کامل گسترش می یابد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، بیژن زنگنه روز یکشنبه (۱۴ مهرماه) پس از بازدید از شرکت مهندسی و توربین مپنا (توگا) در جمع خبرنگاران درباره تعیین تکلیف طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بیان کرد این فاز تعیین تکلیف شده است و پتروپارس به تنهایی توسعه این فاز را ادامه خواهد داد و تا پایان امسال نخستین جکت این فاز برای استقرار سکویی با ظرفیت برداشت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب نصب خواهد شد.

 
ایشان افزود: موضوع فشارافزایی توسعه این فاز به مذاکرات با مپنا و بقیه شرکت‌ها بستگی دارد.
 
وزیر نفت درباره اینکه چرا توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی از روز نخست به شرکت پتروپارس سپرده نشد، تصریح کرد: می‌خواستیم برای طرح توسعه این فاز سرمایه خارجی جذب کنیم، ضمن اینکه سکوی فشارافزایی نیز برای ما مهم بوده است و پتروپارس قرار بود در کنار این شرکت‌ها کار یاد بگیرد.
 
زنگنه تصریح کرد: من معتقد نیستم در همه کارها باید از روز نخست دکترا بگیریم، گرچه داریم همین کار را می‌کنیم، اما این روش درستی نیست.
 
وی درباره اینکه آیا شاخه بین‌المللی شرکت ملی نفت چین (سی‌ان‌پی‌سی‌آی) از این پروژه کنار رفته است، افزود: بله کنار رفته است.
 
دشمن همه ما بیرون منطقه است
 
وزیر نفت درباره دیدار با وزیر انرژی عربستان در مسکو هم پاسخ داد: عبوری دیدار کردیم و آنجا هم گفتم با ایشان دوستی ۲۲ ساله دارم و با تمام فراز و نشیب‌هایی که در روابط ایران و عربستان پیش آمده این دوستی ادامه داشته است و هیچ مشکلی برای دیدار با ایشان ندارم.
 
زنگنه با بیان اینکه اختلاف با عربستان را ما ایجاد نکردیم و می‌خواهیم در منطقه با همه دوست باشیم و آنها نیز نباید ما را دشمن خود بدانند، تصریح کرد: دشمن همه ما بیرون منطقه است.
 
وزیر نفت درباره ملاقات‌های دوجانبه‌اش در حاشیه بیست‌ویکمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌یی‌سی‌اف)، اظهار کرد: تقریبا با همه وزیرانی که آنجا بودند دیدار داشتیم و درباره روابط دو جانبه و بازار با هم مذاکره کردیم، ضمن اینکه مذاکره خوبی با شرکت‌های روس داشتیم که ان‌شاء‌الله ادامه داشته باشد.
 
زنگنه درباره واگذاری شرکت ملی حفاری اینگونه  پاسخ داد: این شرکت سال‌هاست که در فهرست واگذاری قرار دارد، اما فعلا برنامه‌ای برای واگذاری آن وجود ندارد.
 
آینده روشندر انتظار مپنا
 
وزیر نفت درباره بازدید از یکی از کارخانه‌های گروه مپنا هم افزود: همانطور که انتظار داشتم مپنا پیشرفت خوبی داشته است و خوشبختانه همه کارخانه‌های این گروه در این شرایط فعال است.
 
زنگنه مپنا را شاخص نماد فناوری ملی دانست و یادآور شد: اتکا و سرمایه این شرکت در ابتدای تاسیس، سرمایه انسانی و ظرفیت تجربی بود و توانست با تکیه بر همین عوامل برای بخش نیروگاه‌سازی ایران کار بزرگی انجام دهد.
 
وی از حضور مپنا در بخش نفت هم استقبال کرد و با بیان اینکه امروز در این زمینه نیز صحبت‌هایی با مدیرعامل این شرکت انجام شده است، تصریح کرد: انتظارم از مپنا این است در بخش‌ «های‌تک» خدمات نفتی که اکنون در اختیار دو شرکت بین المللی است ورود کند.
 
وزیر نفت با بیان اینکه شرکت مپنا در ماشین‌های دوار که قلب صنعت نفت است، پیشرفت‌های خوبی داشته است، افزود: این شرکت همچنین می‌تواند در بهره برداری و تعمیرات ماشین‌های دوار به ما کمک کند.
 
زنگنه ادامه داد: آینده مپنا را خیلی روشن می‌بینم و امیدوارم به قله‌های جدیدی در توسعه فناوری ملی برسد و افتخارهای بیشتری برای جمهوری اسلامی ایران، مهندسان، متخصصان و کارگران به همراه داشته باشد.
 
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نفت افزون بر فروش نفت، توسعه را نیز در اولویت قرار داده است، تصریح کرد: وقتی نفت می‌فروشیم می‌توانیم توسعه را نیز تسریع و تقویت کنیم‌، ما یک سازمان برونگرا هستیم، البته باید درونزا هم باشیم.
 
زنگنه ادامه داد: درونزایی به این معناست که بیشترین کار را به داخلی‌ها بدهیم و از این فرصت برای توسعه صنعت داخلی و واحدهای فناوری و دانش بنیان داخلی هم استفاده کنیم.
 
بازار رایج اتهام
 
وزیر نفت درباره اینکه این اتهام همیشه به شما مطرح بوده که طرفدار غربی‌ها هستید تا داخلی‌ها اظهار کرد: ایده تاسیس مپنا، فرآب، پتروپارس و پتروایران از سوی کسانی مطرح شده که از این نوع اتهام‌ها به آنها می‌زنند. بازار اتهام رایج است. یکبار هم گفتم اگر دولت از اتهام‌زدن و دروغ گفتن مالیات می‌گرفت، درآمد آن بیشتر از درآمد نفت بود.
 
وی درباره اینکه آیا در ساخت سکوی فشارافزای گاز از ظرفیت مپنا استفاده می شود، گفت: یکی از بحث‌هایی که امروز مطرح شد همین موضوع بود و قرار است این شرکت با شرکت نفت و گاز پارس در این زمینه و به‌خصوص در بخش کمپرسورها مذاکره داشته باشد.
 
زنگنه افزود: در موضوع سکوی فشارافزا هدف ما فقط فاز ۱۱ پارس جنوبی نبوده، بلکه هدف دستیابی به این فناوری برای اجرا در دیگر فازهای پارس جنوبی بوده است.
 
افرادی شایسته و فهیم مپنا را تاسیس کردند
 
وزیر نفت درباره اینکه ایده تاسیس مپنا از سوی چه کسی داده شده است، یادآور شد: مردادماه ۱۳۶۷ وقتی وارد وزارت نیرو شدم به این موضوع که برای داخلی‌سازی نیروگاه چه کاری باید انجام شود، فکر کردم و نهایتش به این نتیجه رسیدم که حلقه اصلی برای داخلی‌سازی نیروگاه ساخت نیست، بلکه مدیریت پروژه نیروگاهی است و به این دلیل شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران به وجود آمد. با تشکیل این شرکت و با اجرای نخستین پروژه، صرفه‌جویی جدی به دست آمد.
 
وی افزود: شرکت مپنا هم اکنون به درخت تنومندی تبدیل شده است که انبوه دیگر از درخت‌ها در کنار آن شکل گرفته‌اند.
 
زنگنه درباره اینکه چه عاملی سبب شد مپنا به سرنوشت دیگر شرکت‌ها دچار نشود و در مسیر موفقیت حرکت کرد، افزود: افرادی که از روز نخست این شرکت را تشکیل دادند آدم‌هایی بسیار شایسته، با تجربه و فهیم بودند که به‌درستی هدف از تشکیل این شرکت را می‌دانستند، این موضوع در کنار مدیریت وقت وزیر نیرو و تداوم این حمایت سبب موفقیت این شرکت شده است، ضمن اینکه کارکنان آن نیز تلاش زیادی برای این موفقیت انجام دادند.
 
طرح جامع مپنا در دستیابی به فناوری های‌تک
 
عباس علی‌آبادی، مدیرعامل گروه مپنا پس از همراهی وزیر نفت در بازدید از شرکت توگا گفت: آقای زنگنه به‌طور تلویحی به ما ماموریت دادند در فناوری «های‌تک» که به صورت انحصاری در اختیار چند شرکت دنیاست، وارد شویم و بتوانیم نیازهای کشور را در این زمینه برطرف کنیم، قرار شد طرح جامعی برای این منظور تهیه شود.
 
علی‌آبادی به نقل قول وزیر نفت مبنی بر اینکه مپنا امروز به درخت تناوری که شاخ و برگ‌های گسترده‌ای دارد، اشاره کرد و افزود: با توجه به زیرساخت‌های گسترده مپنا، اطمینان می‌دهم که در دستیابی به فناوری‌ "های‌تک" موفق شویم.
 
وی ادامه داد: به عنوان نمونه ما امروز می‌توانیم ادعا کنیم بیشتر نیازهای صنعت برق از جمله تولید موتورهای دور متغیر را که جانشین خوبی برای ماشین‌های با کارآیی پایین است، تامین کنیم.
 
مدیرعامل گروه مپنا موضوع تزریق آب به میدان‌های نفتی، تامین فشار لازم در چاه‌ها برای افزایش عملکرد آنها و ساخت تجهیزات «های‌تک» در حفاری‌های پیشرفته را از خواسته‌های وزیر نفت در این نشست عنوان کرد و گفت: قرار شد به صورت جدی در این بخش‌ها ورود کنیم و ماموریت‌های لازم به بخش‌های مهندسی، تحویل و توسعه مپنا داده شود.
 
گروه مپنا به عنوان یک شرکت تولیدی، صنعتی و بازرگانی بین‌المللی به همراه ۴۱ شرکت زیرمجموعه خود، در زمینه طراحی و احداث نیروگاه‌های حرارتی و همچنین اجرای پروژه‌های نفت و گاز و حمل‌ونقل ریلی و نیز در حوزه سرمایه‌گذاری خصوصی در این صنایع به صورت پیمانکار اجرایی کلید در دست (EPC) و سرمایه‌گذاری خصوصی (IPP) در سطح بازار ایران و منطقه فعالیت می‌کند. این شرکت در الجزایر، اندونزی و عراق نیز دفتر نمایندگی دارد.  
 
 


اخباراخبار HSEخبر HSEاخبار ایمنیاخبار سلامتاخبار محیط زیستhse newsخبرهای ایمنیفاز 11 پتروپارس به طور کامل گسترش می یابد/ گسترش پتروپارس/ شرکت حفاری پترو پارس/ طرح جامعه مپنافاز 11 پتروپارس


نام *

 

دیدگاه شما *

 
  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8094

تعداد اعضا

4508

بازدید امروز

5163

بازدید دیروز

0

متخصصین آنلاین

37

میهمان آنلاین

24480678

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *  

ایمیل *    

متن پیام *  

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA